Sisteme de climatizare

  • Acasă
  • Sisteme de climatizare

Exista mai multe tipuri de sisteme de incalzire a piscinelor fie ca sunt private fie ca sunt publice. Acestea se diferentiaza in functie de tipul de energie primara folosita pentru incalzire si anume:

  • sistemul de incalzire electric (care foloseste principiul termoplonjorului)
  • schimbatorul de caldura (care foloseste ca agent termic primar apa calda provenita de la o centrala termica)
  • centrala termica pe gaz natural sau propan
  • pompa de caldura (care functioneaza pe principiul comprimarii aerului si cedarii caldurii degajate in acest proces catre apa din piscina)
  • sistemul de incalzire solara.

Toate aceste sisteme de incalzire realizeaza cresterea temperaturii apei de piscina prin trecerea repetata a acesteia printr-o “incinta” (corpul sistemului de incalzire) in care se produce transferul de caldura provenita de la o sursa primara. La fiecare trecere, apa se incalzeste cu cate un increment de grad, rezultatul final fiind incalzirea intregului volum de apa din piscina. Perioada de utilizare a unei piscine indiferent de tipul sistemului de incalzire, acesta are drept scop prelungirea perioadei de utilizare a unei piscine. In perioadele mai reci ale anului, respectiv aprilie-mai si septembrie (cand temperaturile nocturne coboara spre 4-6 C) trebuie folosita o prelata izoterma care limiteaza pierderile de caldura la suprafata bazinului. Fara o astfel de prelata sistemul de incalzire ar functiona o perioada de timp mult mai indelungata, generand consumuri mari de energie primara si devenind ineficient.


Schimbătoare de căldură

Schimbător de căldură din titan

30 kW - 122 kW


Încălzitoare electrice

Flow-Line

9 kW - 18 kW

Optima Compact

9 kW


Pompe de căldură

Easy Temp

7 kW - 14 kW

Ai nevoie de ajutor?

Ia legatura cu noi